Carolien: over eensgezind als Jezus


De leiders van de Alpha waaraan ik deelnam gingen allemaal naar verschillende kerken maar ik merkte bij hen wel een eenheid. Ze hadden allemaal een zelfde soort drijfveer, verlangen, zachtheid, liefde, dat proefde ik, je zou kunnen zeggen het was hun eensgezindheid die me opviel en wat aantrekkelijk was. 

Eensgezindheid en je verhouden met medechristenen die allemaal verschillend denken, verschillende achtergronden en overtuigingen hebben, verschillende gaven en talenten dat vraagt wat van je. Je überhaupt bewegen in of samenwerken met een groep mensen vind ik best wel een uitdaging, ook zeker in de kerk. Misschien herken je dat wel, want moet je het dan bijbels gezien altijd met elkaar eens zijn als er staat dat we eensgezind moeten zijn? Ook als je zeker weet dat het linksaf is moet je dan toch meegaan met rechts? En hoe verhouden we ons met alle verschillende christenen in ons dorp, ons land, wereldwijd, in al die kerken, met al die vormen, al die manieren, uitingsvormen, overtuigingen van hoe het zit? Hoe is dat eigenlijk bedoeld en hoe komt het dan dat de wereld vaker onze verdeeldheid ziet dan onze eensgezindheid, zo willen we toch eigenlijk als christenen niet bekend staan? 

Nav de tekst uit Fillippenzen 2:1-18 gaan we aan de slag hoe we eensgezind als Jezus kunnen zijn. We kijken naar drie vormen van verbinding die daarvoor nodig zijn, namelijk jouw verbinding met God, jouw verbinding met medegelovigen en jouw verbinding met andere mensen die God binnen je bereik plaatst. 

Ik noem deze drie vormen even voor het gemak: geloven, gemeenschap en getuigen. Ik vertel je wat erover in de bijbel staat en wat God hierin van ons vraagt, en hoe deze vormen ons helpen bij het eensgezind als Jezus zijn en hoe we dit praktisch in ons leven kunnen toepassen. Ik hoop dat je geïnspireerd zult raken  zodat je zult groeien in relatie met Hem en helder weet welke keuzes je kunt maken om, onder leiding van de Heilige Geest, meer eensgezind kunt zijn in je gemeente en meer zult getuigen in de wereld om je heen.

Carolien spreekt in samenwerking met het vrouwenplatform 'Lume'. Waar zij tevens de 'Lume- Sprekers- Academy' heeft gevolgd. Vergoeding in overleg.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Mijn naam is Carolien Winters en ik ben 51 jaar, getrouwd met Robin en samen hebben we twee volwassen zoons van 21 en 19 jaar. Als ik gevraagd wordt om te spreken dan zal dit in ieder geval gaan over geloven, gaan en getuigen. Toen ik 18 jaar geleden via een Alpha cursus tot levend geloof kwam wilde ik niets liever dan hierover delen. En nog steeds is de grote opdracht uit Mattheus 28; ‘Ga dus op weg en maak alle volken tot Mijn leerlingen’, mijn vurige hartewens voor iedereen die ik in mijn leven ontmoet, en het uitgangspunt van alles wat ik onderneem. Mijn verlangen is dat we als christenen wereldwijd deze opdracht serieus blijven nemen en ons bewust zijn van de urgentie ervan. Als mensen het evangelie niet van jou of mij horen, van wie dan wel? Aan de hand van persoonlijke voorbeelden en levenslessen vertel ik je graag hoe je hiermee kunt oefenen en groeien, samen met anderen, samen met Hem. In overleg kan mijn talk vanzelfsprekend aangevuld worden met een onderwerp wat voor de doelgroep van toepassing is.

Onlangs heb ik de Lume sprekers academy afgerond en ik heb 14 jaar lang gewerkt bij Baptistengemeente De Rank waar ik ook regelmatig gesproken heb voor grote groepen (ca 500 mensen) Momenteel zijn we met ons gezin deel van een kerk in De Bilt, Christengemeente Alive. Mijn kerkelijke oorsprong ligt bij de GKV in Amersfoort. Ik organiseer zelf regelmatig vrouwendagen of bijbelstudiemomenten. Daarnaast ben ik coach binnen mijn praktijk Caarslicht, en begeleid ik vrouwen die op wat voor manier dan ook vastlopen in hun leven en graag nieuw licht willen laten schijnen op hun vraagstukken, en begeleid ik stellen op gebied van bjivoorbeeld communicatie en weer in verbinding komen met elkaar. Samen met mijn man geef ik Marriage Courses.

Mensen noemen mij bevlogen en enthousiast en zijn geraakt door mijn eerlijke persoonlijke verhalen en zoektocht en vinden hierin een stuk herkenning en hoop om zelf ook aan de slag te gaan. Ik krijg vaak terug dat mensen mijn stem plezierig vinden om naar te luisteren.

Ik spreek in samenwerking met het vrouwenplatform 'Lume'.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;