Algemene gegevens
Zichtbare Naam

cabaretier Ruurd Walinga

Profielgegevens
Biografie

Cabaret in de kerk is nog een onbekend fenomeen. Sinds 1999 verzorg ik met één van mijn ruim tien programma’s een cabaretdienst. Een laagdrempelige dienst, vaak met de nodige interactie, die zowel jong als oud aanspreekt. Het is een dienst waar vaak nog lang over nagesproken wordt. Na afloop krijgen de bezoekers altijd een herinnering mee. Verder verzorg ik met cabaret inspirerende avonden voor gemeenteleden, vrijwilligers en jongeren. Ook heb ik twee kinderprogramma’s en één speciaal voor ouderen. Voor het christelijk onderwijs heb ik voorstellingen voor Kerst en Pasen en hou ik prikkelende inleidingen of afsluitingen op identiteitsbijeenkomsten. In allerlei kerken treed ik op: van rk tot pinkster en baptist, maar voornamelijk in PKN-gemeenten.

Artiestennaam

Ruurd Walinga

Intro video

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/CotrxMleC-g&quot; frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aanvullende eigenschappen

 
Ik heb een opleiding theater en evangelisatie gehad bij Herman Boon en een cursus clownerie gevolgd bij Arthur Pirenne. Aan de hand van allerlei thema’s vertel ik de Blijde Boodschap op een verfrissende en verrassende manier.
 
In ‘Happen naar de Baas’ gaat het over geluk en evangelisatie, ‘Is Jezus aan wiegendood gestorven’ gaat in zeven mijls laarzen door het evangelie en over alle christelijke feestdagen, het kinderprogramma ‘Ik timmer erop los’ behandelt boosheid en ‘Een knuffel graag’ gaat over de natuur en troosten. In ‘Op zoek naar mezelf’ gaat het over wie ben ik, in ‘Bossen Bloemen’ over liefde en relaties, ‘Enig Kind’ gaat over een welvaartskind en Jezus, het feestprogramma ‘De Doe-Het-Zelver’ over een aardse en hemelse woning, ‘De Klokkenluider’ over leven en dood, ‘Beesten zonder Beest’ over seks, drugs en drank, het ouderenprogramma ‘Vertel mij wat’ over nostalgische terugzien en hoopvol vooruit, en ‘Ik zou maar thuis blijven’ handelt over de vraag wat als jij de baas zou zijn. In ‘Zegt u het maar’ staat eten centraal. ‘Plantaardig en Diervriendelijk’ is geschreven n.a.v. de borstkanker van mijn vrouw (http://www.juliamolenaar.nl) en gaat over lijden, controle en troost.
 

Hoofdcategorie

Artiest

Subcategorieën Artiest

Cabaretier / Cabaretière

Muziekgenres

Kleinkunst

Subcategorieën Theater

Kindertheater, Theaterkunstenaar, Volwassentheater

Gelegenheden

Evenement, Kerst, Hemelvaart, Pasen, Pinksteren, Stads-/Dorpsfeest, Studentenfeest, Overige gelegenheden

Website

http://waterinwijn.nl/

Facebook Pagina

Twitter gebruikersnaam