Algemene gegevens
Zichtbare Naam

Ivanildo Falkenstein

Profielgegevens
Biografie

Als kind groeide Ivanildo op in een gebroken gezinssituatie. Dit zorgde voor de nodige trauma in zijn kinderjaren. Door de verwaarlozing van zijn vader in zijn tienerjaren, merkte Ivanildo dat hij moeite had met het vinden van zijn identiteit.

Op 12-jarige leeftijd keert hij God de rug toe om te ontdekken wat de wereld hem te bieden heeft. Sex, drugs en alchohol vormde een slechte afleiding, waardoor hij zijn potentie verloren liet gaan. Om zijn identiteit enigszins vorm te kunnen geven, bouwde hij zijn eigenwaarde op wat mensen van hem vonden, materiële zaken en sociale status.

Op 17-jarige leeftijd grijpt God hem bij de kraag en legt hem de keuze voor: “Of je gaat verder met de duivel of je gaat verder met Mij?”. Op dat moment is Ivanildo inmiddels in een hele duistere fase van zijn leven terecht gekomen en neemt zijn gedachten leven een loopje met hem. Omringd door duisternis staat hij met zijn rug tegen de muur en kan geen kant op, dan naar boven. Na een aantal kerkbezoeken, besluit Ivanildo zijn leven aan Jezus te geven en ervaart hij een macht over en vrijheid van de duisternis, die hij nooit gekend heeft. Vol van de Heilige Geest, neemt hij weer controle over zijn gedachten leven en maakt de Waarheid hem met de dag steeds vrijer en vrijer.
Ivanildo maakt een enorme geestelijke groei mee en krijgt vrij snel de kansen en mogelijkheden om anderen de geestelijke principes te leren, die hem hebben geholpen de overwinningen in zijn leven te behalen. Ivanildo wordt een mentor en coach van een groep jonge mannen en deelt zijn leven met hen. Ivanildo wordt een van de jeugdleiders in zijn gemeente en spreekt ondertussen met regelmaat op ontmoetings- en jongerenweekenden en op diverse events.
In de tussentijd heeft God hem een van zijn talenten en passies getoond, namelijk dat van dansen. En vertrouwt God het hem toe om een eigen dansgroep te starten onder de naam GideonsGANG. Met zijn dansgroep krijgt zijn getuigenis steeds meer vorm en verspreid hij zijn boodschap door het hele land, met als hoogtepunt een deelname aan het televisieprogramma EveryBody Dance Now in 2015, waar ze tot in de eerste live show mee hebben gedaan.
Ondertussen breidt Ivanildo zijn leven uit met een vrouw en inmiddels 4 kinderen. En nu hij vader, komen er steeds meer issues van zijn trauma naar boven. Onverwerkte pijn en onuitgesproken frustraties over het gemis van zijn eigen vader, beginnen een grote rol te spelen in zijn leven. Hij ontdekt en leert steeds meer en meer God als zijn Vader te kennen en de Liefde van de Vader te ontvangen. Maar wanneer zijn vader in 2016 komt te overlijden aan een herseninfarct, valt de verantwoordelijkheid voor het in stand houden van de relatie met zijn vader, van hem af en komt er ruimte voor hem om als een zoon geliefd te worden door de Vader. Een nieuw tijdperk breekt aan en een nieuwe levensfase begint, waarin Ivanildo ontdekt dat hij al die jaren, de liefde en aandacht van zijn vader heeft proberen te verdienen en dat dit invloed heeft gehad op zijn relatie met de Vader. De Vader neemt hem mee in een proces van ontvangen, het ontvangen als een zoon en het ontvangen van onvoorwaardelijke en onverdiende Liefde. Liefde wat niet verdiend kan worden, Liefde wat alleen ontvangen kan worden, door genade. Deze Liefde brengt Ivanildo in een steeds diepere en intiemere relatie met God. En God laat hem de Vergevingsdriehoek zien, die nodig is voor mensen om compleet vrij te komen van schaamte en schuld.

Gedreven door de levensvraag:“Hoe heeft God het bedoeld, ten opzichte van wat wij er van hebben gemaakt?”, spreekt, onderwijst en coacht Ivanildo over thema’s, die te maken hebben met het vervullen van je levensdoel en het herpakken van Gods oorspronkelijk plan voor jouw leven. Een leven waar jij over regeert met Hem, als meer dan overwinnaar!

Intro video

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/SlBDITUBVDM&quot; frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aanvullende eigenschappen

Thema’s, waar Ivanildo over spreekt:

Gods Vaderhart
Gods onvoorwaardelijke en onverdiende Liefde
Wordt, wie je bent!
De Vergevingsdriehoek – wordt vrij van schuld en schaamte!

Hoofdcategorie

Spreker

Subcategoriëen Sprekers

Evangelist, Jongerenspreker / jeugdwerker, Persoonlijk verhaal en getuigenissen, Spreker bij geboorte, huwelijk of uitvaart, Spreker voor Trainingen / Workshops, Themagericht Spreker

Spreekthema's

Gods Vaderhart, Gods onvoorwaardelijke en onverdiende Liefde, Wordt wie je bent!, De Vergevingsdriehoek – wordt vrij van schuld en schaamte!

Gelegenheden

Afscheid, Evenement, Festival, Pasen, Pinksteren

Website

http://ivanildofalkenstein.nl

Facebook Pagina

Twitter gebruikersnaam