Algemene gegevens
Zichtbare Naam

John Tollenaar

Profielgegevens
Biografie

Wie is John Tollenaar? Daar zal ik zelf het antwoord maar op geven. Een man die weet én zondaar te zijn én die ook mag weten gereinigd te zijn door het Bloed van Jezus Christus. Van kindsaf af maakte ik preekjes en wilde ik dominee worden. Dat was in het milieu waar ik lange tijd in verkeerd heb echter onmogelijk. In 1996, ik was toen 23, ben ik voorganger geworden van een huisgemeente. Daar is toen veel over te doen geweest. Kranten schreven er over en dat was nu niet echt waarheidsgetrouw. In verschillende kerkverbanden heb ik geprobeerd om op een officiële wijze predikant te kunnen worden. De details zal ik u besparen. Ze doen er niet meer toe. Nog altijd ga ik voor in erediensten. Overtuigd van een roeping. Een roeping om het Evangelie te verkondigen. Dat mag ik doen in Nederland en België.

Waarom geen studie theologie? Dat heb ik geprobeerd. Een ernstige ziekte kwam er tussen en ik moest mijn opleiding staken. Zeer pijnlijk. Vandaar dat ik nog altijd voorganger ben.

Verder ben ik een boeken mens. Hou van orgelmuziek. Nee ik speel het niet. Dat laat ik aan mijn broer over die ik nogal eens meeneem als ik ergens gevraagd wordt om ergens voor te gaan. Onlangs heb ik meegedaan in een schitterende musical over het leven van Luther. Daar heb ik de rol van Johann von Staupitz vertolkt. Mijn profiel foto is het moment dat ik Luther een ernstige bestraffing geef. Mooie rol en schitterende avond in de Grote Maria Magdalena Kerk in Goes. Ben dus een veelzijdige man. Jaren lang ben ik verpleegkundige geweest, waarvan acht jaar als avond, nacht- en weekendhoofd. Een pracht functie. Daarnaast was ik begrafenis verzorger. Plus de nodige bestuursfuncties.

Nu heb ik wat meer tijd voor mijn gezin, heb een lieve vrouw en vier kinderen. Mijn bibliotheek. Schrijven van columns, gedichten en verhalen. Ja ook koken mag ik nog graag doen. Maar mijn grootste passie is om Christus te verkondigen en Dien gekruisigd opdat een ieder die in Hem gelooft, zalig zou worden. Dan ken ik geen kerkmuren. Ben een gedreven spreker en hou van een grondige tekstuitleg. Maar ben zeker ook bereid om te spreken over geschiedkundige, dogmatische en ethische onderwerpen. Last But not least ben ik herder. Een pastorale bewogenheid is mij niet vreemd. Want graag leg ik met u onze zorgen neer voor het aangezicht van de Heere God.

Ik hou ervan om iets duidelijk te maken aan jong publiek. Ook dat is een gave. Vragen stellen mag altijd. Ik denk dat ik een beetje inzicht in mijn leven heb gegeven. Voor allen die dit lezen:

Een hartelijke pastorale groet en Gods zegen. Graag zou ik u als uw gastspreker , the Lord willing, ontmoeten.

Johannes François Tollenaar.

( John)

 

Hoofdcategorie

Spreker

Subcategoriëen Sprekers

Allround Spreker, Voorganger, Pasto(o)r, Evangelist, Jongerenspreker / jeugdwerker, Persoonlijk verhaal en getuigenissen, Spreker bij geboorte, huwelijk of uitvaart, Themagericht Spreker

Spreekthema's

Theologie, ethiek, geschiedenis.

Gelegenheden

Afscheid, Bruiloft / Trouwen, Huwelijk, Kerst, Hemelvaart, Oud & Nieuw, Pinksteren, Spreekbeurt, Overige gelegenheden