Over Kindertheater Simon en Zo

Kindertheater SIMON EN ZO wordt gespeeld door Harrie en Fredie Nijhof.

Met hun kindertheater reizen ze al jaren door binnen en buitenland om voorstellingen te geven. Ze werkten mee aan diverse televisieprogramma's, schreven daarvoor scenario's en speelden als acteurs uiteenlopende rollen.

Naast SIMON EN ZO was Harrie jaren werkzaam als dramadocent op de Christelijke Hogeschool Ede.

Door deze mix van spelen en trainen hebben Harrie en Fredie een bijzondere speelstijl ontwikkeld.

Tijdens de voorstellingen vertellen ze verhalen.

En wie wel eens een voorstelling heeft meegemaakt, weet dat dit vertellen niet alleen met woorden gebeurd. Er komt van alles bij. De verhalen worden speels en verbeeldingsvol gebracht.

Maar niet alleen door Harrie en Fredie. Ook de kinderen doen mee.

De voorstellingen van Simon en Zo zijn gemaakt om kinderen op verschillende manieren bij het verhaal te betrekken. Ze zingen, ze bewegen, ze dansen. Sommige kinderen spelen ook mee. En dat allemaal improviserend, zonder voorbereiding.

Iedere voorstelling van SIMON EN ZO is daarom ook anders. Het spelend vertellen van de verhalen en de interactie met het publiek maken de voorstellingen tot hele leuke en spannende gebeurtenissen.

Simon en Zo wil de kinderen de wereld van God spelenderwijs laten ontdekken. Samen zoeken naar de betekenis van de prachtige verhalen.

De voorstellingen van SIMON EN ZO zijn hele gebeurtenissen. Veel muziek, veel plezier, veel improvisatie, actie en spanning, in een prachtig decor met mooie lichteffecten.